A Bányik Csaba–Katz Balázs duó világbajnok lett, és Bányik Ács Krisztinával vegyes párosban is dobogóra állhatott. A harmadik magyar medált, egy ezüstöt Péchy Petra és Vicsek Nóra gyűjtötte be a női párosok versenyében.
Ezzel megkoronáztuk az évünket. Balázzsal közösen több mint tíz nemzetközi versenyt nyertünk az évben, köztük egy Európa-bajnokságot és az évzáró esemény pont ez a világbajnokság volt, amivel ténylegesen fel tudtuk tenni az i-re a pontot 
– fogalmazott hazatérése után Bányik Csaba, aki ugyanakkor hozzátette: ez volt az első olyan vb, amelyen nem Magyarország nyerte az éremtáblázatot. A magyarok egy-egy arany-, ezüst- és bronzéremmel az éremtáblázat harmadik helyén zártak.
Mindenképpen szerettük volna, ha mind az öt kategóriában döntőt játszanának a magyarok, ott pedig győzzön a jobbik. Ebből sajnos csak két döntő jött össze és mindössze egy aranyérem, úgyhogy valóban több éremért és aranyéremért utaztunk ki
– mondta.

A magyar teqballos szerint az utóbbi években szinte nehezebb volt kijutni, mint érmet szerezni a vb-n, és még mindig nehéz kivívni a válogatottságot, ez azonban már nem jelent mindenképpen érmes helyezést.
A hungarikumnak számító, magyar fejlesztésű sportág világbajnokságát idén hatodik alkalommal rendezték meg, de most először Európán kívül. Köszönetképpen Huszár Viktor, a Nemzetközi Teqballszövetség (FITEQ) végrehajtó bizottságának elnöke a teqball-nagykövet Ronaldinho társaságában kitüntette Rui Jorge Daniel Marques Leitaót, aki a bizottság tagjaként sokat tett a thaiföldi versenyért.


A viadalon rekordlétszámú sportoló, 61 ország 214 versenyzője mérte össze tudását. 
Bányik elmondása szerint a nemzetközi szövetség nyitni fog Ausztrália és Óceánia felé, mivel a sportág célja, hogy felkerüljön a 2032-es brisbane-i olimpia programjára, ezen pedig ő is szeretne részt venni, lehetőleg még játékosként, de ha erre nem lesz lehetősége, akkor edzőként.

Fotó: FITEQ/Rungrodzs Jongrit