Negyvenkét góllal kellett nyerni a kerekegyházi U14-es focistáknak, annyival nyertek

A Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokság Északi csoportjának zárófordulójában a Kerekegyháza csapatának 42 góllal kellett legyőznie a Pálmonostorát, hogy bajnokká válhassanak, és 43-1-re nyertek is.

A Szent István II. csapat 17-2-es győzelmét követően egy olvasó hívta fel a figyelmet a Kerekegyházi SE még lenyűgözőbb teljesítményére. A Pálmonostora elleni meccsen a Kerekegyháza csapatának 42 gólos győzelemre volt szüksége a bajnoki cím elnyeréséhez, és végül 43 gólt szerezve sikerült is megszerezniük a címet. A Pálmonostora vezetője szerint a nagy különbségű vereség oka az volt, hogy több U16-os játékos is visszajátszott az U14-es csapatban, amit a szabályok lehetővé tesznek.

A Kerekegyházi SE edzője, Király Viktor a győzelem után posztban emlékezett meg a meccsről, és elmondta, hogy ő maga is hitetlenkedve fogadná a történteket, ha más mesélné. A csapatnak korábban bírói közreműködéssel szenvedett vereséget a Kunszentmiklóstól, ami miatt ilyen nehéz helyzetbe kerültek a bajnokság végén. Király Viktor ötven gólt kért a játékosaitól, és megígérte, hogy lefutja a maratont, ha elérnek 40 gólt. A győzelem után a gyerekek sírtak, mert nem hitték, hogy megvan a bajnoki cím, és az edző bocsánatot kért a pálmonostoraiaktól a nagy különbségű győzelem miatt.

A Kunszentmiklósiak szemszögéből a helyzet gyanús volt, mivel a labdarúgásban ritkán fordul elő ilyen eredmény. A versenykiírás szerint azonban semmit sem tehetnek, mivel csak azon a mérkőzésen óvhatnak meg, amelyiken ők is részt vettek. Az MLSZ Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóságának írásban jelezték aggályaikat. A kerekegyháziak meccsét állítólag helyi bíró vezette, ami nem tilos, de kérdéseket vet fel. A kunszentmiklósiak szerint a két játékvezető telefonon beszélt egymással, és a 43-1-es végeredmény az 1-0 ismeretében került feltöltésre az MLSZ adatbázisába. A jegyzőkönyv szerint a 60. percben három gól is született, ami fizikailag képtelenség, de a jegyzőkönyvek gyakran nem pontosak. A kunszentmiklósi gyerekek csalódottak voltak, de büszkék lehetnek, hiszen a bajnok Kerekegyháza ellen a megszerezhető 6 pontból négyet szereztek.