Sting, azaz Gordon Sumner, akit egy elképesztő rockbanda kísér, dinamikus koncertprogrammal készül Budapestre jönni, hogy újra eljátssza a legnépszerűbb slágereit a rajongóinak, amelyek akár a The Police tagjaként, akár szólóban is részei az illusztris és nagyszerű karrierjének. A koncerten többek között olyan időtlen klasszikusok csendülnek majd fel, mint a Fields of Gold, a Roxanne, az Every Breath You Take, vagy a Message in a Bottle.

Sting legutóbbi fellépéseit a The Times magazin „mesterkurzusnak” minősítette: Sting továbbra is vitathatalanul zseniális előadó, aranyat érő életművel. A The Telegraph , „ritka csemegének” ítélte, Stinget magát a The Guardian pedig „egyedülállónak” nevezte „magasztos pop-alkímiájáért”.

Sting utolsó lemeze tavaly jelent meg "The Bridge" címmel. A 72 éves énekes első budapesti koncertjét még 1988-ban, az Amnesty International turnéja során adta, amikor Peter Gabriellel, Bruce Springsteennel és Tracy Chapmannel lépett fel a Népstadionban. Sőt 2004-ben 250 ezer ember előtt zenélt az ingyenes Kapcsolat koncerten a fővárosi Felvonulási téren. Legutóbb tavaly októberben adott koncertet Magyarországon, amikoris fiával Joe Sumnerrel közösen lépett színpadra, ugyancsak a Papp László Budapest Sportarénában. 

Fotó: Z.A