18 éves világsztártól kapott reklámot Budapest és Bécs

Connor Bedard, a kanadai jégkorong-válogatott fiatal sztárja, elismerően nyilatkozott Budapest és Bécs városairól, amelyeket a csehországi világbajnokság előtt látogatott meg.

A Chicago Blackhawks 18 éves csatára, aki várhatóan az NHL elmúlt idényének legjobb újonca lesz, nagy örömmel fedezte fel a magyar és az osztrák fővárosokat. Bedard szerint mindkét város gyönyörű, és örült, hogy megismerhette őket. A fiatal játékos különösen élvezte a budapesti és bécsi látogatást, amelyeket korábban még sosem látott.

Bedard, aki a magyar válogatott elleni, 4–0-ra megnyert mérkőzésen két gólpasszt is kiosztott, a profiliga honlapjának adott interjúban említette meg, hogy a városnézés remek csapatépítő program volt számukra. Úgy véli, hogy a közös felfedezések és a szórakozás segítik a csapat összekovácsolódását a jégen.

Az első NHL-szezonjában 68 mérkőzésen 61 pontot szerzett Bedard, ezzel az újoncok között ő volt a legjobb. A csehországi világbajnokságon a címvédő Kanada csapatával Nagy-Britannia ellen kezdi meg a küzdelmeket Prágában.

A magyar válogatott idén sikerrel vette az akadályokat a Divízió I/A világbajnokságon Bolzanóban, így jövőre ismét az elitmezőny tagja lesz, ami a sportág újkori történetében negyedszer történik meg.