Magyar Péter jövedelme, politikai csatározások és személyes élet

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője jelentős jövedelemmel rendelkezik, amelyet különböző forrásokból szerez, miközben politikai ellenfelei, mint Menczer Tamás, élesen bírálják, és közben személyes életéről is nyíltan beszél.

A Tisza Párt honlapjára feltöltött hivatalos nyilatkozatok alapján Magyar Péter az elmúlt három évben 10 különböző jövedelemforrásból számolt be. A nyilatkozatokban szereplő adatokat grafikonon is bemutatták, amelyen látható, hogy Magyar Péternek a vizsgált időszakban szinte végig volt egy 3-3,5 millió forintot fizető főállása, és 2023-ban különböző igazgatósági és bizottsági tagságok révén már összesen 6 millió forintos havi jövedelemre tett szert. A politikus a vagyonnyilatkozatában azt is kiemelte, hogy soha nem állította, hogy jogászként rosszul keresett, és húsz éve dolgozik, van egy nagyobb és egy kisebb budai lakása, egy üres telke a Káli-medencében és egy hat éves Volvója, illetve ugyanannyi megtakarítása, amennyi jelzáloghitele az ingatlanokon. Facebook-posztjában Magyar Péter kijelentette, hogy EP-képviselőként a korábbi jövedelménél jóval kevesebbet fog keresni, és ennek a felét minden hónapban jótékonysági célra ajánlja fel.

A politikai életben Magyar Péter aktív szereplő, aki többször is kritizálta Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédét. Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója, közösségi oldalán üzent neki, és úgy fogalmazott, hogy Magyar Péternek nehezebb lehet megérteni a beszédet, mint "kislányok orális kielégítését imitálnia a diszkóban". Menczer szerint Magyar Péter csak "felmondta azt, amit Kunhalmi Ágnes bármikor".

Magyar Péter válaszában Orbán Viktor beszédét kritizálta, mondván, hogy a miniszterelnök nem beszélt a magyar emberek problémáiról, és úgy viselkedett, mint egy kamasz srác, aki nem tudja meghódítani osztálytársnőit. Az erdélyi eseményen elhangzott beszédre reagálva Magyar Péter azt írta, hogy Orbán Viktor "úgy beszélt, mint a kamasz srác, akivel nem állnak szóba az osztálytársnői, és ezért arról kezd el értekezni, hogy ő majd meghódítja Claudia Schiffert".

Magyar Péter a vagyonnyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a Tisza Pártnál hisznek az átláthatóságban és az őszinteségben. Kritizálta a jelenlegi kormányzati elitet, és ígéretet tett arra, hogy ha a Tisza Párt felhatalmazást kap a magyar emberektől, teljesen új vagyonnyilatkozati rendszert vezetnek be és húsz évre visszamenőleg, minden magas rangú politikust valamint családtagjaikat vagyonosodási vizsgálatnak vetnének alá. Ha nem tudnak elszámolni a tényleges gazdagodásuk forrásával, akkor a különbözetet adóhiányként be fogják fizetni az államkasszába. Ha nem fizetik be, akkor a végrehajtók behajtják rajtuk.

A politikai csatározások mellett Magyar Péter személyes életéről is nyíltan beszél. Egy TikTok-videóban bevallotta, hogy a nőies, humoros nőkkel szeret ismerkedni, és először a szemüket és a mosolyukat nézi meg. Büszke a három fiára és a politikai eredményeire is. A fiataloknak életrajzi könyveket ajánl, mint például Margaret Thatcher, Helmut Kohl, Barack Obama és Golda Meir műveit, valamint Henryk Sienkiewicz "Quo Vadis" című könyvét és a "Az ember, aki pápa lett" című négyrészes sorozatot II. János Pálról. Magyar Péter állatbarát, volt kutyája, de a lovakat is imádja, és elárulta, hogy rengeteg kávét iszik. A munka és a magánélet közötti egyensúly megtalálását még ő is keresi.

A politikai csatározások és a jövedelmi helyzetek nyilvánosságra hozatala, valamint a politikusok személyes életének megosztása mind a magyar politikai élet részei, amelyek gyakran váltanak ki heves reakciókat mind a közvéleményben, mind a politikusok között. A kulturális életben is megjelenik a politika, mint például a Bankrupt zenekar legújabb, kormánykritikus slágerében, amelyben az új szereplőként feltűnő Magyar Péterre is utalnak, mint aki "már nem fog az átok" - bár a dalban nem említik név szerint. A zenekar az AI videótechnológiát is felhasználva készítette el a klipet, amely már elérhető a Spotify-on és más streaming platformokon.