A Magyar Nemzet elemzése egy orosz nukleáris rakéta budapesti pusztításáról

A Magyar Nemzet részletesen kifejtette, hogy milyen következményekkel járna, ha egy orosz nukleáris rakéta csapódna be Budapestre. A cikk a nyugati politikusokat vádolja a feszültség fokozásáért, és dicsőíti az orosz hadsereg képességeit.

A lap szerint a jelenlegi geopolitikai helyzetben a "háborúpárti" nyugati politikusok tevékenysége miatt került az emberiség olyan veszélybe, amelyet a hidegháború óta nem tapasztalt. A cikk kritikát fogalmaz meg Emmanuel Macron francia elnök és "követői" felé, akiket háborús uszítóknak nevez. A szerző szerint ez a narratíva már hónapok óta jelen van a kormánypárti csatornákban.

A Magyar Nemzet cikke kiemeli Oroszország nukleáris képességeit, amelyeket a szovjet örökségnek, a fejlett atomtechnológiának és a rakétatechnológiának köszönhetően a világ legnagyobb nukleáris arzenáljának tart. A szerző szerint a nyugati politikusok cselekedetei egy olyan atomháborúhoz vezethetnek, amely az emberiség 99 százalékát kiirthatná, és a bolygót lakhatatlanná tehetné.

A cikk különlegessége abban rejlik, hogy részletesen bemutatja, milyen hatással lenne Budapestre egy orosz RS–24 Jarsz rakéta becsapódása. A szerző szerint a tűzgömb sugara 1,42 kilométer lenne, ami 6,3 négyzetkilométert érintene, és ebben a zónában a betonépületek súlyosan megsérülnének vagy megsemmisülnének, a halálos áldozatok száma pedig megközelítené a 100 százalékot. A pusztítás mérsékeltebb sugara hat kilométer lenne, ahol a legtöbb lakóépület összeomlana, a sérülések általánosak lennének, és a halálos áldozatok száma széles körű.

A cikk végén a szerző ironikus megjegyzést tesz, amely arra utal, hogy a Fideszre való szavazás elkerülheti az orosz atomtámadást.