Választási plakátok rongálása Budapesten

Baranyi Krisztina, Budapest IX. kerületének polgármestere arról számolt be, hogy választási plakátjaikat ismét megrongálták, ezúttal egy Dávid-csillaggal "díszítették" fel.

Baranyi Krisztina és Hanák Gábor választási plakátjait rongálták meg, amelyeket a polgármester Facebook-oldalán dokumentált. A plakátokat, amelyeken a IX. kerület polgármestere és a kerület 1. számú egyéni választókerületének jelöltje szerepel, a kampány részeként folyó "plakátháborúban" firkálták össze. Baranyi szerint már hozzászoktak a plakátjaik ilyen jellegű megrongálásához, de az aktuális esetet azért emelte ki, mert az eredetileg zsidózással ellátott plakát üzenőtáblává változott.

Nem ez az első eset, hogy politikai plakátokat rongálnak meg Budapesten. Donáth Anna, a Momentum elnökének plakátjait is hasonló módon firkálták össze, de az ő esete a XXII. kerületben történt.

A rendőrség május harmadikán bejelentette, hogy elfogták azt a férfit, aki április 29-én tapétavágó késsel megrongált egy VIII. kerületi villanyoszlopra kihelyezett választási plakátot. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi korábban száz további választási plakátot is megrongált.