Augusztus közepéig autómentes a pesti alsó rakpart

Július 26-ától augusztus 15-éig a gyalogosok, a kerékpárosok és a rolleresek foglalhatják el autómentesen a pesti alsó rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd (Irányi utca) közötti szakaszon.

Az autómentes időszak alatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint a rakpartot a legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a szervezet. A BKK tájékoztatása szerint a rakpart érintett szakaszára péntek reggeltől autóval nem lehet behajtani.

A Jane Haining rakpart zöldítése a következő hetekben is folytatódik, és a lezárás ideje alatt számos kulturális program várja az érdeklődőket. A rakpart a Nagykörúton zajló vágányfelújítás ütemeinek köszönhetően nyílik meg, és az augusztus 20-i állami ünnepségsorozatig marad sétálható és biciklizhető. Hétvégente továbbra is autómentes marad az Erzsébet híd és a Margit híd közötti szakasz. Fontos részlet, hogy a pesti alsó rakpart Margit híd és a Lánchíd közötti szakasza csak hétvégente lesz lezárva a gépjárművek elől.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a következő hetekben időben és térben elválasztva folytatódik a Jane Hanning rakpart zöldítése, amelyet jelentős részben a Közösségi Költségvetésben, a budapestiek által megszavazott forrásokból fedeznek. A lezárás ideje alatt a megnyitott rakpartszakaszon kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A megnyitás kezdetét idén a Nagykörúton zajló vágányfelújítás ütemei, a végét pedig az augusztus 20-i állami szervezésű ünnepségsorozat helyszínigénye jelöli ki.