A Peaky Blinders film és a tragédia a Superman-film stúdiójában

A Peaky Blinders rajongói hamarosan egy egész estés film formájában folytathatják a Birmingham bandája történetét, melyben Cillian Murphy ismét Tom Shelby szerepében tér vissza, míg a Superman-film egyik stábtagjának öngyilkossága árnyékolja be a Warner Bros atlantai forgatását.

A Peaky Blinders hat évados futása után egy egész estés film készül, amelyben a főszereplőt, Tom Shelby-t alakító Cillian Murphy ismét látható lesz a vásznon. A film társproducere is Murphy lesz, az írója a sorozatot is jegyző Steven Knight, míg a rendezői teendőket az első évadban több epizódot is rendező Tom Harper látja el. A Hollywood Reporter információi szerint a stábhoz csatlakozott Rebecca Ferguson is, aki a Mission: Impossible filmekből és a Dűne alkotásokból ismert.

A filmvilág másik szegletében, a Warner Bros Superman-filmjének forgatásánál tragédia történt. Egy stábtagot holtan találtak saját autójában az atlantai Trilith Studios közelében. A helyi rendőrséget és a mentőket a reggeli órákban riasztották az esethez, ahol egy elhunyt nőt találtak, akinek halálát saját kezűleg elsütött fegyver okozta. A rendőrség szerint a tragikus eseménynek nincs köze a film munkálataihoz.

A filmiparban zajló események között sajnálatos hír érkezett Harvey Weinstein egészségi állapotáról is. A szexuális bántalmazás és erőszak miatt korábban elítélt egykori filmcézár egészségi állapota hirtelen romlott, és pozitív koronavírus-tesztet adott, valamint kétoldali tüdőgyulladással is küzd. Weinstein egészségügyi problémái között szerepel magas vérnyomás, cukorbetegség, a szíve és tüdeje körül felgyűlt folyadék, illetve gerinccsatorna-szűkület is. Az ellen hozott ítéletek egyikét egy New York-i bíróságon áprilisban hatályon kívül helyezték, azonban a perek sorozata nem állt le, és Weinstein egészségi állapota tovább nehezíti a peres eljárásokat.