A 4iG felvásárolja a Direct One magyarországi ügyfélbázisát

A 4iG bejelentette, hogy megvásárolja a Direct One magyarországi műholdas ügyfélállományát, az üzletág átruházási szerződést ma írták alá.

A 4iG leányvállalata, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. 2024. július 26-án írt alá adásvételi szerződést a Canal+ Luxembourg S.àr.l. műholdas televíziószolgáltató vállalattal és annak magyarországi leányvállalataival, az Eviso Magyarországgal és a Canal+ Distribution Hungary-vel a Canal+ Direct One magyar műholdas ügyfélbázisának felvásárlásáról. Az érintett leánycégek az Eviso Magyarország és a Canal+ Distribution Hungary, az adásvétel pedig a Direct One magyarországi műholdas ügyfélállományának megvásárlásáról szólt.

A tranzakció révén a 4iG Csoport 155 000 műholdas előfizetővel bővítheti ügyfélállományát, így a DIGI és a Direct One műholdas ügyfeleinek együttesével a magyarországi műholdas műsorterjesztési szolgáltatás terén megerősíti a cégcsoport vezető szerepét. A tranzakciónak köszönhetően a 4iG csoport műholdas ügyfélbázisa 155 000 előfizetővel bővül, a tulajdonosváltás a Direct One műholdas előfizetőit nem érinti, a szolgáltatásokat továbbra is változatlan formában és tartalommal vehetik igénybe.

A Canal+ Luxembourg S.àr.l. Európa egyik legnagyobb műholdas és IP televízió szolgáltatója, amely a helyi igényeknek megfelelő, személyre szabott csomagokat kínál azokban az országokban, ahol jelen van. A szolgáltató Direct One márkanév alatt értékesíti műholdas tévészolgáltatását Magyarországon, mintegy 155 000 műholdas előfizető ügyfelet kiszolgálva, több mint 119 műholdas helyi és nemzetközi csatornát kínálva HD és UHD minőségben, valamint prémium film- és sorozatcsatornákat tartalmazó csomagokat.

„A Direct One műholdas ügyfélbázisának felvásárlása kiváló lehetőség a magyarországi műholdas ügyfélállományunk növelésére. A tranzakció révén a 4iG csoport megerősíti piacvezető szerepét a hazai műholdas televíziószolgáltatás piacán. A felvásárlásnak köszönhetően a Direct One korábbi ügyfelei számára magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatást kínálhatunk a jövőben, kihasználva a cégcsoport konvergens telekommunikációs portfólióját" – nyilatkozta Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója.

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, várhatóan 2024. negyedik negyedévében zárulhat le. A 4iG árfolyama ma 0,1 százalékkal került lejjebb, míg idén 1 százalékot esett. A társaság részvényei legutóbb 787 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 677 és 880 forint között mozgott.

: Article-1 : Article-2 : Article-3