Ideiglenes hőhullám enyhülés, majd újabb kánikula várható

Csütörtökön a hőmérséklet 30 Celsius-fok alatt marad, helyenként zivatarok várhatóak. Az éjszaka jelentős lehűlést hoz, azonban ez csak átmeneti megkönnyebbülés, mivel a hétvégén visszatér a meleg.

Csütörtökön a hőmérséklet 24 és 29 Celsius-fok között alakul, részben felhős égbolt mellett, és záporok, zivatarok lehetőségével az Eger-Békéscsaba régióban. Az esti órákban a hőmérséklet 16-23 Celsius-fokra csökken, éjszaka pedig 10 és 16 Celsius-fok közötti értékekre számíthatunk. Pénteken ismét 30 Celsius-fok feletti hőmérsékletek várhatóak, éjszakai hőmérséklet körülbelül 11 Celsius-fok körül alakul. A hétvége során visszatér a jól ismert hőhullám, szombaton 29-35, vasárnap pedig 32-37 Celsius-fok közötti értékekkel.

A hőhullám enyhülése csak ideiglenes, péntektől újabb kánikula várható, jelentős csapadék nélkül. Csütörtökön részben felhős időre számíthatunk, záporokkal és zivatarokkal Eger és Békéscsaba közötti vonalon, északi és északnyugati szelek erősödésével. Pénteken főként napos idő lesz jellemző, jelentős csapadék nélkül, délutáni hőmérsékletek 27-32 Celsius-fok között. Szombaton napos és száraz idő várható, 30-35 Celsius-fok közötti hőmérsékletekkel, néhol erős déli szelekkel. Vasárnap főként napos idő lesz, esti órákban elszórtan zivatarok lehetőségével, a legmelegebb órákban 32-37 Celsius-fok közötti hőmérsékletekkel.

Az extrém hőhullám véget ért, a mai napon a hőmérséklet nem haladja meg a 30 Celsius-fokot. Zivatarokra számíthatunk néhány területen, különösen az ország hét megyéjében, ahol sárga figyelmeztetés van érvényben. Budapesten napos idő várható némi felhőzettel, csapadék nélkül, délutáni hőmérsékletek 27-28 Celsius-fok körül, késő estére 20 Celsius-fokra hűlve. Az ország más részein is részben felhős időre lehet számítani, néhol záporokkal és zivatarokkal. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 24 és 29 Celsius-fok között alakulnak, estére 16-23 Celsius-fokra csökkennek. Hőségriasztást nem adtak ki. Holnap napos időre számíthatunk kevés felhőzettel és minimális csapadékkal, nappali hőmérsékletek 27 és 32 Celsius-fok között.