Majka állásfoglalása és a Puzsér-Ábrahám vita

A közelmúltban tettlegességig fajult vita kapcsán Majka, az RTL műsorvezetője, állást foglalt Ábrahám Róbert mellett, ami kiváltotta az RTL reakcióját is.

Majka a Facebookon keresztül fejtette ki véleményét a Puzsér Róbert kritikus és Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok újságírója közötti incidensről. A rapper szerint Puzsérnak "kijárt már" az, ami történt, és ezzel Ábrahám mellé állt. Az eset kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgatta ki Ábrahámnak, aki bevallása szerint maga ment a rendőrségre vallomást tenni, és vállalja a felelősséget tettéért, bár bocsánatot nem kíván kérni.

A Media1 megkereste az RTL-t, hogy kifejezzék álláspontjukat Majka nyilatkozatával kapcsolatban. A csatorna válaszában hangsúlyozta, hogy Majka, mint minden képernyőse, magánemberként jogosult véleményt nyilvánítani, az RTL-től függetlenül.

Puzsér Róbert is reagált a közösségi médiában, ahol kemény szavakkal üzent Ábrahámnak, aki szerinte hazugságokat terjeszt róla és az esetükről. Puzsér hangsúlyozta, hogy nem állította, hogy nem készült felvétel az összecsapásról, csupán azt, hogy nem készült videófelvétel. A kritikus szerint Ábrahám erőszakos szándékkal érkezett a találkozóra, és a hangfelvételt is azért készítette, mert korábban fenyegetések érték. Puzsér felhívta Ábrahámot, hogy tegyen feljelentést, ha úgy véli, hogy a nyilvánosságra hozott hangfelvételt meghamisította, így a hatóságok összevethetik a két anyagot.

Ábrahám Róbert gyorsan válaszolt Puzsér üzenetére, ahol kijelentette, hogy a "vágatlan hanganyag" szakértő által lesz megvizsgálva, és ő fogja eldönteni, ki hazudik és ki állít igazat. Ábrahám szerint a hazudozást Puzsérnek kell abbahagynia, és a "mackózást" is, mert az szerinte "szörnyen cringe".

Az ügy kapcsán Azahriah énekes is megszólalt, aki Instagramon kritizálta Majka állásfoglalását. Azahriah szerint Majka kiállása a NER propagandistáit erősíti, és ezzel morális válságba taszítja az országot. Az énekes szerint Majka a NER értékrendjének helyességét erősíti meg, és azzal, hogy nem látja vagy nem érti az ügy valódi jelentőségét, nem Puzsért, hanem saját magát minősíti. Azahriah hozzátette, hogy ehhez némi intelligencia is kellene, bár az neki sose volt, hiszen mindig a helyezkedésben és az érdekei pénzre váltásában volt tehetsége, és ezzel tökéletesen illeszkedik a NER-hez és amit képviselnek.

Majka, vagyis Majoros Péter, az RTL-en futó X-Faktor következő évadának mentora, korábban azt írta, hogy „Puzsér úrnak nagyon kijárt már egy lángos”, mert verbálisan bántalmazta Ábrahám Róbertet, a Pesti Srácok újságíróját, „és nemcsak őt!! A fél országot”. Majka szerint a "senkiházi patkányoknak", akik a számítógép monitor előtt játszák meg a nagy megmondó férfit, mindent lehet, de mikor pofán vannak vágva, akkor "megy a rapli".

Majka a kritikákra reagálva újabb Facebook-posztban fejtette ki álláspontját, ahol kifejezte meglepetését és csalódottságát Azahriah szavai miatt. A rapper szerint „inkább vágott volna pofon valaki”, és hangsúlyozta, hogy korábban mindig támogatta Azahriah-t, még akkor is, amikor mások irigykedve nézték a sikerét. Majka kiemelte, hogy a gyerekei is rajonganak Azahriah-ért, és többször voltak együtt koncerten. A rapper elutasította, hogy politikai formációkkal hozzák összefüggésbe, és hangsúlyozta, hogy sikereit nem a helyezkedésnek köszönheti. Majka szerint nem kíván szócsatába bonyolódni Azahriah-val, akit tiszteletteljes távolságtartással kezel, és sok sikert kíván neki a jövőben.

Ábrahám Róbert azután ütötte meg ököllel Puzsér Róbertet, hogy az egy általa „szatirikus gúnyiratnak” nevezett Facebook-posztban úgy írt magukról, mintha szexuális viszonyuk lett volna, és most a nyilvánosság előtt szakítana a Pesti Srácok újságírójával. Puzsér a posztban azt kérte Ábrahámtól, akivel már régóta haragban voltak, hogy „ne zaklass tovább, soha többé nem akarlak látni, ne várj rám a parkolóban, és ne somfordálj a házam körül!”. Az ütésből rendőrségi ügy lett, Ábrahámnál múlt hét szombaton megjelentek a rendőrök, őrizetbe vették, rabosították, majd ki is hallgatták az újságírót.