Gazdag Dániel mesterhármassal vezette győzelemre a Philadelphiát

Gazdag Dániel mesterhármast rúgott a Philadelphia Union színeiben, amellyel csapata 3–0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az amerikai labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján. A magyar játékos a 10., a 37. és az 89. percben volt eredményes, ezzel már 14 gólnál tart az MLS-ben, mindössze három góllal lemaradva a góllövőlista éllovasától, Cristian Arangótól (Real Salt Lake).

Az első gólja mestermunka volt, melyet Lionel Messihez hasonlatos alábökéssel ért el, míg a másodikat erőből, a 37. percben szerezte. A harmadik találatnál a Nashville védője megbotlott a labdában, Gazdag pedig lecsapott rá, leszerelte, majd a kapust is kicselezve gurított a hálóba.

A Philadelphia Union ezzel a győzelemmel tíz nyeretlen bajnoki mérkőzés után sorozatban másodszor diadalmaskodott, és feljött a keleti főcsoport tizedik helyére. Gazdag Dániel a mérkőzés után elmondta, hogy a héten elért két győzelem létfontosságú volt számukra, és ezek a sikerek önbizalmat adnak a csapatnak. Kiemelte, hogy a győzelmekkel újra versenyben vannak, és ez pozitív irányba változtatta meg a hangulatot a csapaton belül, különösen azután, hogy korábban sokat szenvedtek és több játékos is hiányzott.

A 28 éves Gazdag 102 bajnokin 51 gólt szerzett eddig a Philadelphia Union színeiben, a magyar válogatottban pedig 26 mérkőzésen négyszer talált a hálóba.

A Sporting Kansas City, melynek játékosa Sallói Dániel, 1–1-es döntetlent ért el a St. Louis City ellen, és jelenleg a nyugati főcsoport 12. helyén áll. Sallói végig a pályán volt a találkozón.