Orbán Viktor apja újabb földeket szerzett Alcsútdobozon

Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja, 8,6 hektárnyi szántóföldet és fás területet vásárolt Alcsútdobozon, ezzel bővítve jelentős méretű földbirtokát, amely így már 88,6 hektárra nőtt.

Az új területek egy része a Pannónia Golf & Country Club mellett helyezkedik el, amely Tiborcz Istvánhoz és Mészáros Lőrinc cégéhez köthető. A golfpálya területe ifj. Orbán Győző cégének tulajdonában van, és a klubot működtető Mészáros-cég székhelye nemrégiben átkerült egy budai irodaházba, ahol a BDPST Zrt. is működik.

A miniszterelnök apja, Orbán Győző már korábban is rendelkezett jelentős földterületekkel Alcsútdobozon. Az újonnan megszerzett földek a hatvanpusztai birtok tulajdonosának, Orbán Győzőnek tulajdonát képezik, aki a miniszterelnök édesapja. Az eladó ugyanaz, mint akitől a korábbi földeket is vette.

A hatvanpusztai birtokot sokan a miniszterelnök tulajdonaként kezelik, és információk szerint Orbán Viktor rendszeresen fogad ott kormánytagokat és üzletembereket. A birtok rekonstrukciójának költségei becslések szerint elérhetik a 30 millió eurót.

Orbán Győzőnek egyébként jó éve volt tavaly, mindkét, bányászatban érdekelt cége megfelelően teljesített, így 900 millió forinttal gyarapodhatott.