Vonatgázolás Nyíregyházánál

Csütörtök hajnalban egy személyvonat elgázolt egy embert Nyíregyháza közelében, a Kótaji útnál, amely a Záhonyból Debrecenbe tartó vonatot érintette. Az eset következtében átmenetileg szünetelt a vonatközlekedés Nyíregyháza és Sóstóhegy között.

A balesetben érintett vonaton körülbelül 150 utas tartózkodott, akiket a Szabolcsi Tekergő expresszvonatra szállítottak át, hogy folytathassák útjukat. A vágányzári munkálatok befejeztével a vonatközlekedés egy vágányon újraindult.

A helyszínelés ideje alatt várhatóan meghosszabbodik a vonatok menetideje a Záhony–Nyíregyháza–Debrecen vonalszakaszon. Az utasoknak türelmüket és megértésüket kérik a kellemetlenségek miatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a vonat Záhonyból Debrecenbe 3.55 órakor indult; a Nyíregyháza és Sóstóhegy közötti balesetet követő helyszínelés és vágányzár miatt a két állomás között átmenetileg nem közlekedtek a vonatok. Kora reggelre a szakaszon befejezték a vágányzári munkákat, így egy vágányon újraindult a vonatközlekedés.