Internetes csalássorozat: vádemelés a kaposvári férfi ellen

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy húszas éveiben járó férfi és három társa ellen, akik internetes csalások sorozatával károsítottak meg több száz járművásárlót.

A vád szerint a férfi 166 rendbeli csalást követett el, amely során hamis hirdetéseket tett közzé egy közösségi oldal adok-veszek alkalmazásában. Ezekben motorkerékpárok, autók, quadok, jetskik, bobcatok és egyéb munkagépek eladását hirdette meg. A csalásokat három ismerőse segítségével hajtotta végre, akik között egy testvérpár is volt. Ők fogadták a sértettek utalásait saját bankszámláikon, majd a kapott összegeket készpénzben felvették és átadták a vádlottnak.

A férfi által okozott kár összege megközelítőleg 15 millió forint, az átvert sértettek pedig néhány ezer forinttól egészen 850 ezer forintig terjedő összegeket veszítettek el. A kaposvári rendőrök 2023 júliusában vették őrizetbe a fővádlottat, akinek letartóztatását a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságon emelt vádat a csalássorozatban részt vevők ellen. A vádlottak közül a fővádlott és egy másik, már felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi esetében végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást, míg a negyedik vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.