Diplomata rendszámú autó karambolja a ferihegyi gyorsforgalmi úton

Kedd reggel a ferihegyi gyorsforgalmi úton egy fekete Lexus, mely diplomata rendszámot viselt, ütközött egy taxival és egy busszal. Az eset során a jármű vezetője és utasa diplomáciai mentességet igényelt.

A Budapesti Autósok információi szerint a baleset a reptér felé vezető gyorsforgalmi úton történt. Szemtanúk beszámolója alapján a fekete Lexus végig a záróvonalon próbált előzni, azonban a kőhíd közelében nem sikerült neki a manőver, így összeütközött egy reptérre tartó taxival.

A taxis sofőr gyors reakciójának köszönhetően, aki a korlátra húzta a járművet, a Lexus csak kisebb sérüléseket szenvedett a taxitól. Azonban a 100E jelzésű busz, melyet szintén megpróbált megelőzni a diplomata rendszámú autó, nagyobb erővel csapódott bele a Lexus oldalába, behorpadt a kocsi oldala.

A baleset során szerencsére nem történt személyi sérülés, de jelentős anyagi kár keletkezett. A Lexus sofőrje és utasa a diplomáciai mentességükre hivatkozva nem hajlandóak voltak kiszállni a járműből, ami várhatóan hosszabb eljárást eredményezhet.