Vádat emeltek a féltékeny férj ellen, aki autóval és viperával támadt a felesége szerelmére

Emberölés bűntettének kísérlete miatt kerül bíróság elé az a férfi, aki tavaly Kazincbarcikán autójával elsodorta, majd viperával többször megütötte felesége szerelmét.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az eset 2021 januárjában történt. A vádlott észrevette az úton a feleségével szerelmi viszonyt folytató férfit, aki szintén autót vezetett. A két férfi egymás mellett haladt el, amikor a szerető felé mutogatott, ami válaszul a féltékeny férj követésére késztette. Mindketten megálltak az út szélén, majd szóváltásba keveredtek.

A vita hevében a vádlott visszaült az autójába, és nagy sebességgel a férfi felé hajtott, aki az autója mellett állt. A célja az volt, hogy a gépjárműnek szorítsa, de végül elsodorta. Az ütközés következtében az áldozat megpördült, a levegőbe emelkedett, majd a talajra esett. A támadó ezt követően kiszállt az autójából, elővett egy viperát, és tizenkétszer megütötte vele a földön fekvő férfit.

Az áldozat súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a támadóra börtönbüntetést és a közúti járművezetéstől való eltiltást kért, kizárva a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.