Tizenhat hónapja nincs gyanúsított az M1-es tömegkarambol ügyében

Már tizenhat hónap telt el azóta, hogy egy szörnyű tömegbaleset történt az M1-es autópályán, amely során egy ember életét vesztette és harminckilenc további személy megsérült, de a nyomozás még mindig nem hozott gyanúsítottat. A Népszava információi szerint a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság még nem azonosította a felelősöket, és a szakértők szerint az ügy akár 1,5-2 évig is elhúzódhat, mire eljut a baleseti rekonstrukció és ítélethozatal szakaszába.

A balesetet követően a biztosítók már több mint 140 millió forint előleget fizettek ki a károsultaknak, és további jelentős összegeket tartalékoltak a későbbi kifizetések fedezetére. A tragikus esemény során tizenkilenc jármű kiégett, köztük egy kamion utastere is. Az elhunyt, egy 44 éves férfi holttestét egy kiégett autóroncs alatt találták meg a műszaki mentés során.

A baleset előtt órákkal egy másik karambol is történt szinte ugyanazon a helyszínen, ami előrevetítette a későbbi tragédiát. Szakértők szerint a porviharok egyre gyakoribbak, és ezek a látási viszonyokat is jelentősen befolyásoló természeti jelenségek növelik a balesetek kockázatát.