Sulyok Tamás megbeszélést folytatott az egykori amerikai nagykövettel

Sulyok Tamás köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta David Cornstein volt budapesti nagykövetet, aki 2018 és 2020 között töltötte be ezt a pozíciót.

Sulyok Tamás a találkozóról szóló Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta, hogy Magyarország érdekelt a kölcsönösen előnyös és pragmatikus együttműködésekben az Amerikai Egyesült Államokkal. Kiemelte, hogy hálásak azoknak, akik elkötelezetten dolgoznak a két ország kapcsolatának erősítésén. A megbeszélés részleteiről azonban nem szolgáltatott információt a köztársasági elnök.

A találkozó hangulatáról készült fotók alapján úgy tűnik, hogy a felek között kiváló volt a viszony.

David Cornstein, aki New York-i milliárdos üzletemberként is ismert, nagyanyja révén magyar származású. Korábban az amerikai kormányzati szférában és jótékonysági szervezetekben is vállalt szerepet. Nagykövetként 2020 szeptemberében távozott a posztról, de 2021-ben ismét ellátogatott Budapestre, akkor Orbán Viktor miniszterelnököt kereste fel a Karmelita kolostorban.

A nagyköveti tisztséget Cornstein után 2022-ben David Pressman vette át, akivel a magyar kormány kapcsolata kevésbé szoros, mint elődjével.