Új kompbaleset a Balatonnál

A szántódi kikötőben hétfő délután történt baleset, amikor a Tihany–Szántód vonalon közlekedő új kompról az autók lehajtása közben a jármű váratlanul elindult.

A baleset során egy szemtanú beszámolója szerint, miután körülbelül húsz autó már sikeresen elhagyta a kompot, a jármű hirtelen elmozdult a parttól. Egy kisbusz éppen a lehajtó felületen volt, amikor az eltűnt alóla, így nem tudott leszállni, és az eleje összetört. A járművet később vontatókötéllel próbálták meg visszahúzni a helyére.

A baleset oka valószínűleg az volt, hogy a komp nem volt megfelelően kikötve. A Balatoni Hajózási Rt.-t megkeresték az üggyel kapcsolatban, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz a társaságtól.

A március 28-án felavatott, 45 méter hosszú és 11 méter széles új kompok a BAHART eddigi legnagyobb utas- és jármű-kapacitással rendelkező hajói, 120 utast, 24 gépjárművet és 30 kerékpárt képesek egy időben szállítani. A balesetet követően felmerül a kérdés, hogy a kompok működése mennyire biztonságos a jövőben.