A véradás népszerűsítéséért készített klipet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes véradást népszerűsítő videóklipet készített, amelyben tizennégy ismert előadóművész is közreműködött, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára.

Az ország legnagyobb létszámú hivatásos táncegyüttese számára kiemelten fontos, hogy minél szélesebb körben erősítsék az életmentő véradást, ezért a klipben a táncosok Hrutka Róbert Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző "Csak egy hős" című dalára adták elő Zsuráfszky Zoltán, a Nemzet Művésze és Zs. Vincze Zsuzsa Kossuth-díjas művészek koreográfiáját.

Zs. Vincze Zsuzsa, az együttes szakmai vezetője elmondta, hogy a táncegyüttes számára nem csak a táncművészet és a tánckultúra fontos, hanem az odafigyelés és az együttérzés kultúrája is, ezért csatlakoztak ehhez a nemes mozgalomhoz.

Hrutka Róbert, a dal megálmodója szerint a tánc képes felszabadítani azokat a láthatatlan energiákat, amelyekkel a közösség együtt képes elérni egy közös célt, ami manapság különösen fontos.

Bayerné Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) főigazgatója kiemelte, hogy a projekt nemcsak egy dal, hanem a közösségi összefogás egy olyan ügyért, ami igazán számít, hiszen vért csak véradással pótolhatunk.

A különleges produkció a hagyományos néptánc és a modern zene egyesítésével hívja fel a figyelmet az életmentő véradás és az önzetlen segítségnyújtás jelentőségére.