Vujity Tvrtko megszólalt a Trump elleni támadásról

"Egy emberként mozdult meg Amerika és mindenki elítélte a Donald Trump elleni merényletet" - mondta Vujity Tvrtko, az ATV tudósítója az ATV Start műsorában. A műsorban a tudósító több témában is kifejtette véleményét, többek között a fegyverviselés kérdésére is kitérve.

Becslések szerint Amerikában 1,2 fegyver jut minden egyes emberre, ami alapján az ország túlfegyverzettnek tekinthető - hangsúlyozta Tvrtko az ATV Start műsorában. A fegyverviselés kérdése alapvető problémaként merül fel, és bár az idei kampányban nem kapott nagy hangsúlyt, a történtek hatására ez megváltozhat.

Választási szakértők szerint azok a választók, akik korábban úgy döntöttek, hogy nem mennek el szavazni novemberben, a merényletkísérlet hatására átértékelhetik döntésüket és mégis részt vesznek a választáson. A merényletkísérletet sokan a demokrácia elleni támadásként élik meg.

A tudósító felvetette azt is, hogy egy 20 éves fiatalember hogyan juthatott el 130 méterre Trump közelébe, különösen annak fényében, hogy voltak előzetes figyelmeztetések a rendőrség felé, akik mégsem léptek időben. Emellett felmerül a kérdés, hogy a politikai elit felismeri-e a saját felelősségét az eseményekkel kapcsolatban, és ha igen, milyen változásokat fognak eszközölni.