Hajdú Péter és családja kálváriája a Nizzai reptéren

Hajdú Péter műsorvezető és családja rendkívül kényelmetlen helyzetbe került, amikor a Wizz Air több órás várakoztatás után törölte a Nizzából Budapestre tartó járatukat.

A műsorvezetőnek, párjával és két idősebbik gyermekével együtt, az éjszaka közepén kellett szállást keresniük Nizzában, ami rendkívül nehéz feladatnak bizonyult. "Kétségbeejtő helyzet volt, eleinte az interneten kutattunk szabad szállodák után, ám mindenhol betelt a foglalás" – osztotta meg tapasztalatait Hajdú Péter. Végül az ötödik hotelben sikerült szabad szobát találniuk.

Hajdú Péter kritikusan nyilatkozott a légitársaság eljárásáról: "Mi még szerencsés helyzetben voltunk, hiszen anyagilag meg tudtuk engedni magunknak, de biztos vagyok benne, hogy az utasok egy része nem számolt plusz költségekkel, és kénytelen volt a reptéren éjszakázni" – mondta, hozzátéve, hogy ezt elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja.

A Wizz Airtől kapott tájékoztatás szerint másnap 9:40-kor indult volna a gép, de Hajdú Péterék elővigyázatosságból másik légitársaságot választottak a hazautazáshoz. "Mi már itthon vagyunk, de ez nem a Wizz Airnek köszönhető" – jegyezte meg a műsorvezető, aki egy másik utastól értesült arról, hogy még délután 13:40-kor sem sikerült felszállnia a gépnek. Egy kismama pedig már a földön ülve próbált kitartani. Hajdú Péter szerint botrányos az egész helyzet, és a legfrissebb információk szerint talán csak 17:30-kor indulhatott el végre a gép Budapestre, több mint egy nappal az eredeti indulás után.