Tragédia a Balatonon: egy idős nő veszítette életét Zamárdiban

Úgy tudjuk még a vízben lett rosszul az az idős nő, akinek a megmentésére több mentőegység, köztük egy mentőhelikopter is a helyszínre sietett, de az újraélesztési kísérletek ellenére a helyszínen életét vesztette.

Az esettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálatot kerestük meg, akik megerősítették, hogy több mentőegységet, köztük mentőhelikoptert is riasztottak, de sajnos az idős hölgy a bajtársak újraélesztési kísérlete ellenére a helyszínen életét vesztette.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság korábban lapunknak elmondta, hogy a vízparti nyaralás során alapvető vízi gondolkodást kell elsajátítani, ami a saját biztonság megteremtését szolgálja. Fontos, hogy a nyaralók ismerjék meg a helyi strand mederjellemzőit, tudják, hol milyen mély a víz, és hogy vannak-e hirtelen leszakadások vagy lyukak a mederben.

Azt is hangsúlyozták, hogy aki nem tud megfelelően úszni, az csak a sekély vízben fürödjön, és ne béreljen vízi eszközöket, mint például SUP-ot vagy vízibiciklit. Emellett kiemelték a mentőmellény viselésének fontosságát, különösen azok számára, akik nem úsznak jól vagy nem érzik magukat biztonságban a vízen. A gyermekek, főleg a kisgyermekek esetében a mentőmellény használata kötelező, és egy megfelelő mentőmellény már 12-14 ezer forint környékén beszerezhető.

Végül felhívták a figyelmet a viharjelzés szabályainak ismeretére is, hiszen a Balaton partján 37 stabilan telepített viharjelző állomás működik, amelyek segítségével időben értesülhetünk a vihar közeledtéről.