Csuti a gyereknevelés fontosságáról és a válás utáni helyzetről beszélt

Szabó András Csuti, Kulcsár Edina volt párja, a gyereknevelésről, a tudatos testkép kialakításáról és a válás utáni helyzetről beszélt a story.hu-nak.

Szabó András Csuti, aki Kulcsár Edinával közös gyerekeik, Medox és Nina nevelésében vesz részt, fontosnak tartja a tudatos testkép kialakítását a gyerekeiknél. Elmondása szerint már elkezdték tanítani őket arra, hogy miként viszonyuljanak a testükhöz és hogyan húzzák meg a határokat ebben a témában.

Csuti hangsúlyozta, hogy a szülők által mutatott viselkedésminták meghatározóak a gyerekek számára. Azt is hozzátette, hogy otthonukban nincs helye a meztelenkedésnek, még a négy fal között sem szokás meztelenül mászkálni, és a közös fürdés is rituálé, bár a gyerekek már külön-külön is fürdenek.

Az üzletember szerint a szülőknek tájékozottaknak kell lenniük a gyereknevelés minden területén, beleértve az étkezési szokásokat is. Csuti úgy véli, hogy a saját szüleitől látott magatartásformák alapján alakította ki elsődleges szülői magatartását, és fontosnak tartja, hogy a gyerekek mellett saját magát is nevelje, reakcióit is irányítania kell.

Beszélt arról is, hogy a gyerekekkel minél többet kell beszélni, és például közös mesenézés során megállítja a műsort, hogy elmagyarázza a kritikus helyzeteket. Büszkeségét fejezte ki gyerekei önzetlensége és segíteni akarása miatt, példaként említve, hogy fia a játszótéren védelmezte a kisebbeket, míg lánya mindenét odaadná társainak a boldogságuk érdekében. Csuti szerint ez az érzelmi nevelés kezdete, és nagyon büszke arra, hogy gyermekei ilyen önzetlenek és segítőkészek, ami részben annak is köszönhető, hogy igyekszik minden helyzetben a lehető legtöbb dolgot elmagyarázni nekik.