„Egy az egymilliárdból az esély” – mondja a fotós, aki 17 évvel ezelőtt lefényképezte Messit a csecsemő Lamine Yamallal

Az interneten nemrégiben nagy népszerűségre tett szert egy 17 évvel ezelőtti fotósorozat, melyen a 20 éves Lionel Messi a csecsemő Lamine Yamalt tartja és fürdeti. Yamal, aki jelenleg 17 éves, az idei foci Eb-n nyújtott kiváló teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, és hozzájárult a spanyol válogatott győzelméhez.

A fotózás körülményeiről több lap is beszámolt, miszerint az UNICEF gyerekjogi szervezet és a Barcelona focicsapatának együttműködése révén jött létre, ahol a Barca játékosai véletlenszerűen kiválasztott, különböző hátterű gyerekekkel készítettek fotókat egy naptárhoz.

Joan Monfort, a híres barcelonai fotós, aki a Messi és Yamal közös képeit készítette, a CNN-nek adott interjúban elmondta, hogy akkoriban nem ismerte fel a gyermeket a képen, és az eseményt követően teljesen elfelejtette azt. Monfort, aki már 30 éve foglalkozik fotózással, emlékezett arra, hogy Messi nagyon szerény és félénk volt, és nem tudta, hogyan tartsa meg a babát.

Monfort a CNN-nek azt is elmesélte, hogy a naptár elkészítése során az UNICEF tombolát szervezett a matarói Roca Fonda negyedben, ahol Yamal családja élt, és ők nyerték meg a lehetőséget, hogy a Camp Nou stadionban lefotózzák őket egy Barca-játékossal.

A fotós büszkeségét fejezte ki a képpel kapcsolatban, amely szerinte egy „egy az egymilliárdból” eséllyel megtörténő pillanatot örökített meg. Monfort már korábban, 15 éves korában is fotózta Yamalt, amikor a fiatal játékos a Barcelona színeiben a legfiatalabbként lépett pályára az elmúlt száz évben, de akkor még nem tudta, hogy korábban már találkozott vele.

Monfort a CNN-nek azt is elárulta, hogy egy álomban érezte magát, amikor egy kollégája éjszaka felhívta, hogy ő készítette-e a képet. A fotós megerősítette, hogy igen, majd érdeklődött, hogy ki a gyerek a képen, és ekkor tudta meg, hogy az Yamal.

Jane Monfort, a fotós lánya, aki jelen volt a fotózásnál, a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy az egész helyzet kissé őrültnek tűnik számára. Soha nem gondolta volna, hogy apja ilyesmit tesz, és bár szereti a munkáját, erre nem volt felkészülve. Hozzátette, hogy apja nagyon diszkrét, és valójában nem élvezi a hirtelen jött hírnévet, talán csak néhány napig, de utána már nem az a típusú ember.