Elszabadult egy lángoló autó az M0-ás autóúton

Két veszélyes tűzeset is történt nemrég az M0-ás autóúton, köztük egy lángoló autó, amely sofőr nélkül gurult be a forgalomba, és egy növényzetet érintő tűz, amit egy művezető fékezett meg.

Az egyik esetben egy menet közben kigyulladt autó okozott riadalmat az M0-ás autóúton, Csömör térségében. A sofőrnek sikerült időben félreállnia, azonban elfelejtette vagy nem tudta behúzni a kéziféket, így a jármű lángolva csapódott a forgalomba. A Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája rögzítette a hajmeresztő jelenetet.

A járművet éppen egy vásárlás után vitte el a sofőr, aki nem íratta át a nevére, és a helyszínt is elhagyta.

A második tűzeset során a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének egyik művezetője észlelte a füstöt. Kezdetben úgy vélte, hogy egy autó gyulladt ki, de közelebb érve kiderült, hogy a növényzet ég. A művezető poroltóval fékezte meg a lángokat és értesítette a tűzoltókat, így sikerült megakadályozni a további terjedést.

A Magyar Közút felhívta a figyelmet arra, hogy mindig legyen nálunk poroltó, és ha megállunk, húzzuk be a kéziféket, valamint ne hagyjuk el a helyszínt. Emellett megjegyezték, hogy a nyári forróságban és szárazságban egy eldobott cigarettacsikk is könnyen okozhat tüzet.