Égő házból mentettek ki egy férfit a készenléti rendőrök Békéscsabán

Egy békéscsabai égő házból mentettek ki egy férfit a készenléti rendőrök – közölték a rendőrség honlapján.

A Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igaztatóság orosházi osztályának munkatársai július 14-én délelőtt, szolgálatukat teljesítve, a Kígyósi úton egy családi ház ablakából kiáramló sötét füstfelhőre lettek figyelmesek. Az esemény helyszínére érve látták, hogy a földön fekszik egy férfi, aki segítségért kiáltott.

A rendőrök azonnal léptek, és mivel a helyzet sürgős volt, ketten az ablakon keresztül bemásztak a lángoló épületbe. A magatehetetlen férfit gyorsan felemelték, és a hátsó ajtón keresztül kimenekítették, ahol a kint várakozó kollégáik elsősegélyben részesítették.

Miután a férfi biztonságban volt, a járőrök visszatértek az épületbe, hogy átvizsgálják, hátha vannak még bent rekedt személyek. Szerencsére senki mást nem találtak, ezért a következő lépésként vödrökkel, az utcai közkútból merített vízzel kezdték meg a tűz oltását.

A rendőrségi közlemény szerint nem sokkal később a tűzoltók is megérkeztek a helyszínre, akik átvették az oltást és gondoskodtak a további veszélyek elhárításáról. A mentőszolgálat munkatársai pedig a férfit füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.