Orbán Viktor Horvátországban nyaral

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke idén is Horvátországban tölti a nyaralását, a Vis szigetén látták.

A Villa Kaliopa étterem tulajdonosával, Goran Pečarević-cel közös fotón pózolnak, ökölbe szorított kézzel, ami valószínűleg Donald Trump ellen elkövetett merényletkísérlet után öklét a magasba emelő Trumpot akarta megidézni. Két évvel ezelőtt Orbán motorcsónakja meghibásodott a Vis sziget közelében, de egy arra járó horvát újságíró segített neki és feleségének a partra jutni. A miniszterelnök rendszeresen Horvátországban tölti a nyári szabadságát, tavaly az LMP társelnökének, Ungár Péternek a testvére tulajdonában lévő opatijai villában, és 2022-ben a Brač és Ilovik szigeteken.

A Villa Kaliopa étterem tulajdonosa egy Facebook-bejegyzésben viccesen megjegyezte, hogy várnak Putyinra és Trumpra, akik késnek.Orbán Viktor évek óta Horvátországban nyaral, tavaly Schmidt Mária lányának villájában pihent, és 2022-ben a Brač szigetén. A Telex észrevételei szerint az Index.hr beszámolója alapján Orbán Viktor a Vis szigeten járt, és a Villa Kaliopa étterem tulajdonosa, Goran Pečarević posztolt arról a Facebook-oldalán, hogy náluk vendégeskedett a magyar miniszterelnök. A magyar miniszterelnök évek óta visszatérő vendég nyáron Horvátországban.

Az elmúlt időszakban Orbán Viktor rengeteget utazott, mivel megszervezte saját „békemisszióját”, amelynek célja a tűzszünet és a tárgyalások elérése volt az orosz-ukrán háborúban. Ennek érdekében megjárta a Kijev-Moszkva-Peking-Washington-Florida tengelyt. Úgy tűnik, hogy mielőtt még a jövő hétvégén Tusványoson mondana beszédet, még megejtett egy nyaralást a szomszédos Horvátországban. A horvát lap szerint Orbán unokájával, „gorillák nélkül” érkezett a nyaralására.