Fásy Ádám kedvenc spagettireceptje
Fásy Ádám megosztotta a közönséggel kedvenc spagettireceptjét, amely az olasz konyha egyik legkedveltebb tésztaételének számít.
A spagetti változatosan elkészíthető, legyen szó bolognai vagy carbonara szószról, cukkiniről, húsgombócról, karfiolról vagy akár spárgáról.
Hozzávalók négy személyre:
- 30 dkg spagetti
- 20 dkg darált marhahús
- 5 dkg darált húsos szalonna
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 1 dl paradicsomlé
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 1/2 dl olaj
- só
Elkészítési mód:
A petrezselymet és a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát karikára, a héjától leforrázott paradicsomot kockákra. Az olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselymet, a darált húst és a szalonnát, sóval ízesítjük, és zsírjára sütjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, lepirítjuk, majd a paradicsomlével együtt készre főzzük. Közben a spagettit enyhén sós vízben forrástól számítva 8 percig főzzük, leszűrjük, és összekeverjük a húsos raguval. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.