Fásy Ádám kedvenc spagettireceptje

Fásy Ádám megosztotta a közönséggel kedvenc spagettireceptjét, amely az olasz konyha egyik legkedveltebb tésztaételének számít.

A spagetti változatosan elkészíthető, legyen szó bolognai vagy carbonara szószról, cukkiniről, húsgombócról, karfiolról vagy akár spárgáról.

Hozzávalók négy személyre:

  • 30 dkg spagetti
  • 20 dkg darált marhahús
  • 5 dkg darált húsos szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 dl paradicsomlé
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1/2 dl olaj

Elkészítési mód:

A petrezselymet és a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát karikára, a héjától leforrázott paradicsomot kockákra. Az olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselymet, a darált húst és a szalonnát, sóval ízesítjük, és zsírjára sütjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, lepirítjuk, majd a paradicsomlével együtt készre főzzük. Közben a spagettit enyhén sós vízben forrástól számítva 8 percig főzzük, leszűrjük, és összekeverjük a húsos raguval. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.