Újabb színész szólalt meg a Nemzeti Színház baleseti ügyével kapcsolatban

A Nemzeti Színházban történt baleset kapcsán Bognár Zsolt színész is megszólalt, és publicisztikát írt a Mindenszó.hu oldalán, amelyben Molnár Áron, más néven "Noár" színész kritikáit veszi célba.

Bognár Zsolt szerint Molnár Áron célja Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának eltávolítása a pozíciójából. A színész úgy véli, hogy Molnár nem nyugszik, amíg Vidnyánszky fejét "országnak világnak tálcán felszolgálva" nem látja, és ehhez más színészeket is megpróbál bevonni a "nyilvános kivégzésébe" .

Bognár a baleset körülményeire is kitér, hangsúlyozva, hogy sem ő, sem Molnár nem volt jelen a Rómeó és Júlia előadásán történt balesetnél. A színész szerint a baleset Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia között történt, amikor Horváth a bepróbált irány helyett másfelé indult el, és Szász Júliát tartva zuhantak le. Bognár úgy véli, hogy a színészeknek is felelősségük van a balesetek elkerülésében, és nem csak a színház vezetését terheli felelősség .

A színész szerint Molnár Áron álláspontja, miszerint a színháznak kötelessége védeni a színészeket, nem teljesen helytálló. Bognár úgy látja, hogy a színészeknek is meg kell tanulniuk a díszletek használatát, és ha baleset történik, nem lehet kizárólag a színház vezetését hibáztatni. Úgy véli, ha a színházak vezetését egyoldalúan terhelné a felelősség, akkor senki sem vállalná el a vezetést. Bognár szerint Molnár Áron célja, Vidnyánszky buktatása, a színházak működése szempontjából káros .

Bognár Zsolt azt is kiemeli, hogy Vidnyánszky Attila az ATV műsorában hangsúlyozta, a közös felelősség terhét csak Horváth Lajos Ottó esetében tartják megalapozottnak, Szász Júliára nem vonatkozik a színház álláspontja. Bognár szerint Molnár Áron a nyilvánosság előtt próbálja megvádolni és ítéletet hirdetni, de a kártérítések esetében a felek közötti egyezség hiányában a bíróság fog dönteni. A színész arra ösztönzi Molnárt, hogy inkább a színpadon bizonyítson, és ne a nyilvánosság előtt játsza a szakértőt .

A cikk végén Bognár Zsolt arra kéri Molnár Áront, hogy várják meg az ügy végleges lezárását, és csak utána beszéljenek róla. A színész szerint Molnár manírjait a színpadon kellene használnia, nem a nyilvánosság előtt .