Az Unilever jelentős létszámleépítést tervez Európában

Az Unilever bejelentette, hogy 2025 végéig tervezi leépíteni európai alkalmazottainak egyharmadát, ami a régióban mintegy 3200 munkahely megszűnését jelenti.

Az óriáscég, amely a mindennapi fogyasztási cikkek piacán tevékenykedik, már márciusban közzétette költségcsökkentési szándékát, amely világszerte körülbelül 7500 állás megszüntetését érinti. A vállalat hangsúlyozza, hogy a lépések a növekedés újraindítását célozzák, és Hein Schumacher vezérigazgató irányítása alatt zajlanak, aki a cég utóbbi években tapasztalt alulteljesítése után vette át a vezetést.

A cég közleményében elismerte, hogy a javaslatok jelentős aggodalmat váltanak ki a munkatársak körében, és tájékoztatást adott arról, hogy konzultációs folyamatot indítanak az érintettekkel. Azonban egyelőre nem tisztázott, hogy a létszámcsökkentés pontosan mely telephelyeken fog megvalósulni, tekintettel arra, hogy az Unilever jelentős központokkal rendelkezik Londonban és Rotterdamban is.

Az Egyesült Királyságban a vállalat többek között fagylaltgyártással foglalkozik Gloucestershire északkeleti részén, és összesen hatezer munkatársat foglalkoztat a országban. Az Unilever a világ egyik legnagyobb FMCG (gyorsan forgó fogyasztási cikkek) termékeket gyártó vállalata, olyan ismert márkák tulajdonosa, mint a Dove, a Persil és a Lynx.