Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. július 7., péntek – A nap legfontosabb információi egy helyen.

A kánikulában 15-20 százalékkal több esetet látnak el a mentők. Több budapesti kórházban a hőség miatt műtétek álltak le. A debreceni repülőteret legalább egy hétre bezárták. Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt, akitől azt várják, hogy „meg fogja oldani” a problémákat. Joe Biden Zelenszkijt összecserélte Putyinnal, az alelnökét pedig Donald Trumppal. Erdogan a NATO és Oroszország közötti közvetlen konfliktus lehetőségét aggasztónak tartja. „Üdvözöljük önöket a Silvio Berlusconi repülőtéren” – hangzott el a névadó ceremónián. A Fradi egy holland bajnokságból érkező középpályást igazolt.

Közlekedési információk:

Budapesten több helyen is forgalomkorlátozásokra kell számítani. Lezárják a Hősök terét, az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hősök tere között, a Kós Károly sétányt, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró Városliget felé vezető sávját, valamint az Olof Palme sétányt egy rendezvény miatt. Emellett a VI. kerületben a Lázár utcát a Bajcsy-Zsilinszky köz és a Hajós utca között, a Hajós utcát az Andrássy út és a Lázár utca között, továbbá a Dalszínház utcát a Révay utca és a Lázár utca között filmforgatás miatt zárják le.

Időjárás előrejelzés:

A mai napra napos időt jósolnak, azonban az északi országrészben záporok és zivatarok is várhatóak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 41 fok között alakul, és késő este is 30 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani.

Névnapok és deviza középárfolyamok:

Ma Izabella és Dalma névnapját ünnepeljük. A deviza középárfolyamok a következőképpen alakulnak: EUR 393,9, USD 363,14, CHF 404,16, GBP 467,58.

Gazdasági hírek:

A nap végén egy megszorítócsomag érkezése várható, amely áremeléseket hozhat a banki illetéknövelés révén.