Drog hatása alatt száguldott, nem törődve a tilalommal

Egy négyszeresen eltiltott balatonfüredi férfi a rendőrök elől menekülve, bedrogozva hajtott motorjával, amíg végül Hárskúton egy murvás úton el nem akadt.

A 39 éves férfi, akit már korábban négy alkalommal is eltiltottak a járművezetéstől, nem vette figyelembe a korlátozást, és július 11-én délután ismét motorra ült. A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei Veszprémtől kezdték követni, de hiába szólították meg, a férfi nem állt meg, és lakott területen belül is gyakran a megengedett sebesség többszörösével száguldott. A rendőrök Hárskúton, egy murvás úton tudták csak megállítani, ahol a motoros elakadt.

A férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek, és zavart viselkedést mutatott. A helyszínen végzett gyorsteszt pozitív eredményt hozott több kábítószerre is.

A Veszprémi Rendőrkapitányság már korábban is nyomozott a férfi ellen, és most újabb bűncselekmények miatt hallgatták ki. Az elkövetett cselekmények között szerepel járművezetés eltiltás hatálya alatt, járművezetés bódult állapotban, valamint kábítószer birtoklása. A férfi őrizetbe került, és kezdeményezték a letartóztatását.