Kalandparki tragédia: ítélet született az üzemeltető és a szakértő ellen

A Kőszegi Járásbíróság letöltendő fogházbüntetésre ítélte a gyöngyösfalui kalandpark üzemeltetőjét és a megfelelőségi tanúsítást végző szakértőjét a 2020-ban történt tragikus baleset kapcsán. Az üzemeltető 1 év 8 hónap, míg a szakértő 1 év 10 hónap szabadságvesztést kapott foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

2020-ban egy osztálykirándulás során történt a szörnyű baleset, amikor egy drótkötélpályán halálos kimenetelű incidens történt. Egy keszthelyi gimnázium tizedikes diákjai éppen az öt-hat méter magasan futó pályán voltak, amikor egy fa kidőlt, és több diák a földre zuhant. Egy 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette, míg két társa megsérült, közülük egyikük maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a kalandpark üzemeltetője bár tagadta a bűnösségét, mégis bocsánatot kért az áldozat családjától. Megható szavakkal emlékezett a tragédiára:

A testét én tartottam, és végül az én kezeim között hunyt el. A tekintete örökre a tudatomba égett. Soha nem tudom elfelejteni, ez a kép mindig bennem lesz.

Az ügy másodrendű vádlottja is őszinte részvétét fejezte ki a családnak. Az ítélet ellen mindkét vádlott fellebbezhet, mivel az nem jogerős.