Férfi mentés a Dunából a Margit hídnál

Egy búvár mentett ki erőszakkal egy férfit a Dunából a Margit hídnál, aki ellenállt a segítségnek és nem volt hajlandó elhagyni a vizet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint július 9-én délután érkezett a jelzés, hogy a Margit híd közelében egy zavart állapotban lévő férfi, aki valószínűleg alkohol vagy kábítószer hatása alatt állt, belement a folyóba.

A helyszínre érkező rendőrök gyorsan megtalálták a férfit, de ő nem fogadta el a felajánlott segítséget, és több szakember sem tudta rávenni, hogy kiússzon a vízből. Hiába dobott neki mentőgyűrűt, nem volt hajlandó belekapaszkodni, és elutasított mindenféle segítséget. Végül egy gumitestű kisgéphajóval sikerült megközelíteni, majd egy tűzoltó búvár ment be érte a vízbe. A bajbajutott ekkor sem akart együttműködni, ám a búvár megtörte a vízben az ellenállását, a hóna alatt megragadta és a mentőhajóhoz húzta a férfit, ahová a helyszínen lévő egységek együttes erővel beemelték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a férfi nem akart öngyilkos lenni, csupán nem volt tisztában a helyzet veszélyességével. A mentők ellátás után elszállították, de a vízirendőrök szabálysértési eljárást is kezdeményeztek ellene. A rendőrség a Facebook-oldalán osztotta meg az esetet, hangsúlyozva, hogy a férfi nagy ellenállása ellenére sem volt tisztában a rá leselkedő valós veszéllyel.