Gyermekpornó birtoklása miatt őrizetbe vették Brendan DuBois írót

Egy New Hampshire-i bestseller írót, Brendan DuBoist gyermekpornó birtoklásának gyanújával tartóztatták le szerdán, amit a helyi rendőrség is megerősített.

A rendőrség már márciusban megkezdte a nyomozást az Internet Crimes Against Children Taskforce nevű munkacsoport bevonásával. DuBois birtokában „legalább 35 olyan képi ábrázolás volt, amelyeken 18 év alatti gyermekek különböző szexuális cselekményeket hajtanak végre” – közölték a hatóságok. A nyomozás során került sor DuBois házkutatására, aki végül önként jelentkezett a rendőrségen. A rendőrségi fotón DuBois egy óriási monoklival látható, de a közlemény nem tér ki a sérülés eredetére.

DuBois a honlapján 29, többségében bestseller regények szerzőjeként mutatkozik be, és több könyvet is írt együttműködésben James Patterson krimiíróval. Legismertebb könyve az 1999-es Resurrection Day, mely egy alternatív történelmi regény egy olyan valóságról, melyben a kubai rakétaválság atomháborúba torkollott az USA és a Szovjetunió között.

A Severn River Publishing szóvivője kifejezte megdöbbenését az író ellen felhozott vádakkal kapcsolatban, és bejelentette, hogy a kiadó felfüggeszti DuBois könyveinek promócióját és értékesítését, valamint eltávolította az összes könyvét a weboldaláról. A kiadó hangsúlyozta, hogy a döntésükkel szeretnék megőrizni értékeiket és a kiadói közösség bizalmát.

Jelenleg DuBois előzetes letartóztatásban van, és a tervek szerint július 11-én vád alá helyezésre kerül.