Ámokfutó okozott súlyos balesetet Budapesten

Több járművet is összetört, majd egy frontális ütközést idézett elő egy menekülő ámokfutó Budapesten, a XIX. kerületben, a Nagykőrösi úton, ahol egy másfél éves kisfiú is súlyosan megsérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása alapján a sofőr nem rendelkezett vezetői engedéllyel, továbbá az általa vezetett jármű sem volt érvényes forgalmi engedéllyel ellátva. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedési rendőrei 2024. július 11-én, csütörtök délután négy óra körül próbálták megállítani és igazoltatni a Suzukit az M0-s autóúton, Gyál közelében, azonban a sofőr nem állt meg, hanem kikerülte a járőröket és elmenekült a Nagykőrösi út irányába.

A Pest vármegyei rendőrök követték a szabályszegő sofőrt, aki Budapesten, a XIX. kerületben, a Nagykőrösi út és a Hofherr Albert utca kereszteződésében okozott frontális ütközést egy Skoda típusú autóval. A baleset következtében a Suzukiban utazó férfi, egy női utas és egy másfél éves kisgyermek súlyos sérüléseket szenvedett, ráadásul a gépkocsiban nem volt gyermekülés.

A balesetet szenvedett másik járműben egy férfi és egy nő utazott, akik szerencsére nem sérültek meg. A Suzuki a végzetes ütközés előtt további három gépkocsival is ütközött. A sérült személyeket mentők szállították kórházba. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt eljárást indított a 21 éves valkói lakos, K. Márió ellen.