A halálból tért vissza a 8 éves Lacika: egy könnycsepp hozta meg a reményt

Egy aprócska könnycsepp adott reményt a nyolcéves Laci szüleinek, amikor a fiú agyhalál állapotában volt, és a gépek tartották fenn a légzését, de úgy tűnt, nincs már élet benne.

Laci egy vidám és eleven kisfiú volt, aki egészen január 30-ig nem különbözött a kortársaitól. Azon a napon azonban hirtelen erős fejfájásra panaszkodott, ami miatt a szülei az ügyeletre vitték, ahol kiderült, hogy agyvelőgyulladása van, ami egy bárányhimlő szövődményeként alakult ki. Kezelésére antibiotikumokat alkalmaztak, de néhány nap múlva epilepsziaszerű rohamok kezdték gyötörni a kisfiút, ami miatt sürgősen Budapestre szállították, ahol már életveszélyes állapotban volt.

A család a reménytelen helyzetben is a remény szikráját kereste. Lacika édesanyja, aki talán a szavak mágusa, a fia félig-meddig halálos ágyánál állva, utolsó lelki erejét segítségül hívva szólította fel a fiát, hogy maradjon velük. És lám, a bűbáj hatott. A kisfiú az agyhalál állapotából tért vissza, egy aprócska könnycseppel üzente meg, hogy nem hagyta itt a földi világot. Mintha csak egy szent képe könnyezett volna, akkora csodával ér fel ez a szívszorító történet. Amíg tíz körömmel kapaszkodunk a reménybe, addig bármi lehetséges.