15 év fegyházbüntetést kapott a mostohalányait molesztáló férfi

A Kecskeméti Törvényszék 15 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki éveken keresztül szexuálisan közeledett felesége nevelt lányaihoz, valamint fizikailag és verbálisan is bántalmazta őket. Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig felmentésért, illetve másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A bíróság döntése értelmében a férfi 2015 és 2019 között molesztálta a tizenkettedik életévüket betöltött, kiskorú lányokat, akiket felesége nevelőszülőként nevelt és gondozott. A vádlott a lányokat rendszeresen bántalmazta is, többek között ok nélkül megpofozta és vesszővel ütlegelte őket. Az ítélet szerint a férfi magatartása súlyosan veszélyeztette a kiskorú sértettek erkölcsi és érzelmi fejlődését.

A Kecskeméti Törvényszék többrendbeli szexuális erőszak, személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte el a részben beismerő vádlottat. Emellett 10 év közügyektől eltiltásra és minden olyan tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltásra is ítélték, amely kiskorúakhoz kapcsolódik.

Az ítélet ellen az ügyészség a fegyházbüntetés súlyosítását kérte, mivel álláspontjuk szerint a kiszabott büntetés nem biztosítja megfelelően a büntetési célok elérését. A vádlott és védője felmentésért, másodlagosan pedig az ítélet enyhítéséért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott és törvényes, azonban a szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe.