Dunakeszi paneltűzben életét vesztett egy idős nő

Dunakeszin, a Barátság útján egy tízemeletes társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett tűz következtében egy idős nő életét vesztette. A tűzoltók a helyszínen találták meg a magatehetetlen állapotban lévő nőt, akit sajnos már nem lehetett megmenteni.

A tűz a lakás erkélyén kezdődött, és a lángok a negyedik emeleti, huszonöt négyzetméteres nappalit teljes terjedelmében érintették. A tűz továbbterjedt az ötödik és hatodik emelet erkélyeinek egy részére is. A budapesti tűzoltók hat járművel vonultak a helyszínre, és húsz perc alatt fékezték meg a lángokat. Az oltást biztonsági rácsok nehezítették. Az oltás során az érintett lakásokat átvizsgálták, és összesen ötven embert kísértek ki a füsttel érintett épületből. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szolgáltatta ezeket az információkat, és a tűz keletkezésének okát tűzvizsgálat fogja feltárni.

A tűzesetről készült videófelvételen jól hallatszik, ahogy ijedtükben üvöltöznek az utcára vonuló lakosok, akik közül volt, aki sokkos állapotba került. A videón óriási füstfelhő borítja be a 10 emeletes ház negyedik emeletét. A Tények úgy tudja, hogy a tűz más lakásokra is átterjedt, egy fiatal lány erkélye is lángba borult. A helyszínről 60 ember rohant le az utcára a házból, azonban volt, akinek már nem sikerült megmenekülni. Egyelőre még vizsgálják a hatóságok a tűz keletkezésének okát.