Kalapáccsal megvert és halálra gázolt szikszói díszpolgár ügye: a gyilkos manipulációja lelepleződött

Egy miskolci bolt parkolójában brutális gyilkosság áldozata lett egy szikszói díszpolgár, akit egy férfi előbb kalapáccsal megvert, majd autójával halálra gázolt. A gyilkosság után a támadó őrültséget színlelt, hogy elkerülje a börtönt, de kiderült, hogy mentális betegsége nincs.

A tragikus esemény júniusban történt Miskolcon, ahol egy 76 éves férfi és 36 éves ismerőse között szóváltás alakult ki egy áruház parkolójában. A vita hevében a fiatalabb férfi többször fejbe vágta áldozatát egy kalapáccsal, majd autójával többször nekihajtott a már kábult férfinak, aki a bántalmazás következtében két jármű közé szorult és a helyszínen életét vesztette.

Az elkövető ellen emberölés miatt indult eljárás, és a Miskolci Járásbíróság hat hónapos előzetes kényszergyógykezelést rendelt el. Azonban a friss orvosi szakvélemény szerint a férfi mentális állapota normális, csupán manipulálta a környezetét, hogy mentális zavart színleljen.

Dr. Tőzsér Ildikó, a Miskolci Járásbíróság szóvivője a Tényeknek nyilatkozva elmondta, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet szerint a gyanúsított kommunikációs zavara szándékos manipuláció eredménye volt, így további pszichiátriai kezelés nem indokolt.

A bíróság ezért úgy döntött, hogy a férfi letartóztatását elrendeli, mivel fennáll a szökés, az elrejtőzés veszélye, valamint az is, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követhet el.