PSG Ogli térdcsontja megrepedt a Balaton Soundon

A népszerű internetes személyiség, PSG Ogli egy Instagram-történetben számolt be arról, hogy bár nem tervezte, mégis részt vett a Balaton Sound fesztiválon, ahol túlzásba vitte az alkoholfogyasztást és megsérült.

PSG Ogli elmondása szerint egy liter vodkát ivott meg barátjával a tűző napon, mielőtt elindultak volna a fesztiválra. A Soundon tovább folytatták az ivást, ahol körülbelül 40-50 shotot is megittak. Az internetes híresség arra ébredt, hogy nem tud lábra állni, és nem emlékszik semmire az előző éjszakából.

Később egy MRI-vizsgálat során kiderült, hogy megrepedt egy csont a térdében. Videójában segítséget kért követőitől, hogy valaki esetleg látta-e, mi történhetett vele a fesztiválon. Dühösen hozzátette, hogy a történtek miatt úgy döntött, befejezi a bulizást, és reméli, hogy egy ideig senki sem fogja őt vodka közelében látni.

A TV2 "Kőgazdag fiatalok" című műsorának sztárja, PSG Ogli eredetileg ellenezte a fesztivált és nem akart részt venni rajta, de végül mégis ott kötött ki. A tehetős fiatal a 24 óráig elérhető Instagram-sztorijában mesélte el, hogy komolyan megsérült a Soundon, de annyira nem volt magánál, hogy nem is emlékszik a történtekre.

A Balaton Sound szervezői a fesztivál véget érte után hozták nyilvánosságra a hírt, miszerint az idei volt az utolsó. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere úgy fogalmazott, hogy lejárt a szerződésük a szervezőkkel, amiben az szerepelt, hogy 2024-ig volt lehetőségük Zamárdiban megtartani a Balaton Soundot, azt pedig egyelőre nem lehet tudni, hogy a jövőben betölti-e más fesztivál a helyét. Azonban a szervezők reagáltak a megszűnésről szóló hírekre, és tisztázták, hogy jelenleg még nincs döntés a rendezvény jövőjével kapcsolatban. Elmondták, hogy a Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodás, de ez azért van, mert az önkormányzati választások miatt erre még alkalom sem nyílt, és az októberre felálló új testülettel lehet majd érdemben tárgyalni.

A Balaton Sound, amely 2007-ben nyitotta meg először a kapuit, Európa egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljaként működött, és a koronavírus-járvány miatt történt lezárásokig minden év júliusában megtartották Zamárdiban. A Covid után 2022-ben újraéledt az esemény, ami az elektronikus zenét kedvelők számára a nyár egyik fő programjának számított mindig. A rendezvényt prémiumfesztiválnak is nevezték, és nemcsak a vízpartnak köszönhető különleges feelingje, hanem a magas kategóriát képviselő árak miatt is. A fesztivál története során számos világsztár lépett fel, többek között Tiesto, Armin Van Buuren, Calvin Harris, Martin Garrix, a The Chainsmokers és Paul Kalkbrenner, valamint a The Prodigy, Moby, Fatboy Slim és a Faithless csapata is. A 2012-es fesztivált a következő évben a rangos European Festivals Awarddal tüntették ki, a legjobb közepes méretű fesztivál kategóriában. A koronavírus-járványt megelőző években rekordszámú látogatót vonzott a Sound, 2016-ban 157 ezren, 2018-ban 165 ezren, míg 2019-ben már 172 ezren szórakoztak a területén. A celebek közül a legnagyobb reklámot Pumped Gabo hozta a rendezvénynek, akire 2015-ben az Index figyelt fel a helyszínen az egyedi tánca miatt.

A Balaton Sound szervezőinek szerződése a zamárdi önkormányzattal lejárt, és minden újabb szerződésről már az újonnan felállt testületnek kell majd tárgyalnia. Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke korábban azt nyilatkozta, hogy a fesztivál jövőjével kapcsolatos pletyka hozzájuk is eljutott, de ezzel nem szeretnének foglalkozni, nincs napirenden ez a téma. Azonban a település legutóbbi képviselő-testületi ülésén, amelyen részt vett a szervezők képviselője is, egyértelműen elhangzott, hogy az idei volt az utolsó Balaton Sound. A Blikk egy rövid, zenés összeállítást készített a Balaton Soundról, amelyet a lap tetején lehet megtekinteni, és amellyel méltóképpen búcsúztatják a fesztivált. Az internetes fórumokon már pletykák is felmerültek arról, hogy jövőre egy másik fesztivál, a kolozsvári Untold jön Zamárdiba, de Csákovics Gyula polgármester szerint ilyen megkeresést az önkormányzat nem kapott. A szervezők azonban hangsúlyozták, hogy a Sziget Fesztiválra koncentrálva értékelik majd a fesztiválszezont, és ezután fogják megválaszolni a jövőt érintő kérdéseket.