Michelin Guide-ban szereplő új magyarországi hotelek

A Michelin Guide, amely a világ egyik vezető étteremkalauza, bejelentette, hogy a vendéglátóhelyek mellett hotelek titkos minősítését is elkezdi. Az új rendszerben már ötezer szálláshely szerepel, ebből 25 magyarországi, amelyek közül négy új hazai szálloda került fel a listára a We Love Balaton szerint.

A Michelin Guide 2024-től Michelin-kulcsokat is adományozhat a legkiválóbb hoteleknek, amelyek korábban már elnyerték az ajánlását. A Magyar Turisztikai Ügynökség sajtóközleménye alapján az Andrássy Kúria, a Platán Udvarház, az Avalon Resort & Spa és a Tokaj Minaro idén júniusban csatlakozott a Michelin által ajánlott hotelek sorához.

A Michelin Guide ajánlását korábban két balatoni hotel is megkapta: a LUA Resort és a Hotel Vinifera Wine & Spa, mindkettő Balatonfüreden található.

A nemzetközi kiadványban Magyarország már tíz olyan hotelt képvisel, amelyekben Michelin-ajánlást vagy Michelin-csillagot elnyert étterem fogadja a vendégeket. Ezek között szerepel a budapesti Anantara New York Palace és a Hotel Rum, valamint a balatonfüredi LUA Resort és a tatai BOTANIQ Turai Kastély is. A Platán Udvarház és a Prestige Hotel Budapest éttermei, a Platán Gourmet, két Michelin-csillaggal büszkélkedhetnek.