Viharok pusztítása Pest megyében

Pest megyében több települést is érintettek a heves zivatarok, amelyek fákat döntöttek ki és villanyvezetékeket szakítottak le. A tűzoltókat eddig harminc helyszínre riasztották, főként kidőlt fák eltávolítására.

Pest megyében viharok tombolnak, amelyek Pánd, Tóalmás, Tápióbicske és Nagykáta településeket sújtották. A zivatarok több helyen okoztak károkat, fákat döntöttek ki és villanyvezetékeket szakítottak le.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtök esti tájékoztatása szerint a tűzoltókat már 30 helyre riasztották, leginkább a kidőlt fák eltávolításához kérték az egységek segítségét.

A HungaroMet Zrt. elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a nap folyamán a zivatarok kialakulása miatt, amelyeket erős szél is kísérhetett. Az időjárási helyzet a megye néhány településén jelentős károkat okozott.

Pándon, Szentmártonkátán és Tápióbicskén az útra, illetve vasúti pályára dőlt fák eltávolításához kértek segítséget a lakosok. Pándon a Kölcsey Ferenc utcában egy úttestre dőlt fa villanyvezetéket is leszakított, Nagykátán a Kiss Ernő utcában, valamint Tápióbicskén egy villanyoszlopot döntött ki a vihar. Tápiószecsőn a Dózsa György úton a kettétört fűzfa ágai veszélyeztetik a gyalogosokat, mivel a villanyvezetékre lógnak. Szentmártonkátán a vasúti pályára dőlt egy fa az állomás közelében, és Szentmártonkáta és Szentlőrinckáta között, Tóalmás térségében a 3108-as útra hullott több leszakadt faág.

Az Időkép esti Facebook bejegyzése szerint az Alföldet is elérte a zápor, volt ahol jégeső is volt. Szabadszálláson meggy nagyságú jégdarabok hullottak az égből.

A tűzoltók olyan sok riasztást kaptak, hogy amint befejezték az egyik helyszínen a munkát, már indulnak is a következő helyre.