Egy hete volt jogosítványa a 17 éves lánynak, aki hatalmas balesetet okozott Vas vármegyében

Súlyos közlekedési baleset történt Celldömölk és Mesteri között, ahol egy frissen jogosítványt szerzett 17 éves lány vezetésével borult árokba egy autó. A balesetben négy fiatal sérült meg, közülük kettőt mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A tragédia kedd délután történt egy mellékúton, amikor a 17 éves lány, akinek mindössze egy hete volt jogosítványa, vélhetően túl gyorsan vezetett, és az autó az árokba borult. A baleset következtében a jármű szinte teljesen összeroncsolódott, és a tetejére borulva állt meg.

A helyszínre érkező tűzoltók áramtalanították a járművet, és feszítőhenger segítségével szabadították ki a beszorult utast, majd átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak. Balogh Eszter, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívője szerint a mentésben a tűzoltók is részt vettek.

A balesetet követően két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre, amelyek a sárvári és a celldömölki mentőegységekkel együttműködve végezték a mentést. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a négy utas – két lány és két fiú – mind be volt kötve, de ennek ellenére is megsérültek, jellemzően fej- és végtagi sérüléseket szenvedtek.

A helyszínen a tűzoltók még sötétedés után is dolgoztak, és miután az autót a kerekeire állították, segítettek a roncsot autómentőre tenni. A baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja.