EFOTT 2023: Por, magas árak és luxus kemping

Az idei EFOTT fesztivál Sukorón megkezdődött, ahol az Óbudai Egyetem diákjai kedvezményes áron juthatnak hozzá a bérletekhez, míg más egyetemisták és középiskolások magasabb áron kénytelenek megvásárolni belépőiket. Az EFOTT-on a zenei élmények mellett a különféle ételek, italok és a szállások árai is fontos szempontot képeznek a látogatók számára.

Az aktív diákstátusszal rendelkező Óbudai Egyetem hallgatói 29 900 forintért szerezhetnek bérletet, míg más egyetemek vagy középiskolák tanulói 49 900 forintért, a teljes árú bérlet pedig 59 900 forintba kerül. Napijegyek 18 900 forintért kaphatók, és idén bevezetésre került a nappali jegy is, amely 5900 forintba kerül és 20:30-ig érvényes, de este 12 ezer forintért kiegészíthető az esti programokra.

Családosok számára kedvezményes áron, 27 900 forintért érhető el a napijegy. Az Auchan által biztosított élelmiszer kínálat széles, a friss gyümölcsök és pékáruk mellett különféle non-food termékek is megtalálhatóak, mint például pólók és vízipisztolyok. A bolt melletti Auchan konyhában a vásárolt élelmiszereket ingyen elkészítik.

Az ételek árai változatosak, a lángostól a hamburgerekig terjedő skálán 2-3 ezer forintos átlagárral kell számolni, míg a legolcsóbb opciók közé a hot-dog és az instant levesek tartoznak. Az alkoholos italok árai a dobozos sörtől a longdrinkekig terjednek, a Dreher Gold 1690 forintért, míg a Peroni Nastro Azzuro 1990 forintért kapható.

A szállás tekintetében a "luxus sátor" bérlésére is van lehetőség, amely 4 fős prémium glamping sátorként 12 500 forint/fő/éj áron érhető el. A hagyományos kempingezés 8900 forintba kerül a teljes fesztiválra, míg a külső apartmanok és szállások árai 60-80 ezer forint/2 fő/éjjel között mozognak.

Fontos kiemelni, hogy a fesztivál területén kizárólag bankkártyával vagy Festipay kártyára feltöltött pénzzel lehet fizetni, és a feltöltéssel járó plusz költségekre, limitekre, valamint a visszaigénylési határidőre is figyelni kell.