Kutyák mentése egy forró autóból Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) járőrei két kutyát mentettek ki egy forró autóból a fővárosban, miután a járműbe zárva találták őket a kánikulában. A rendőrség hivatalos Facebook-oldalán számolt be az esetről, amely során állatkínzás vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak az állatok felelőtlen gazdája ellen.

A BRFK munkatársai a bejelentésre érkeztek a helyszínre, ahol a kutyák rossz állapotban voltak az autó felhevült utasterében. A rendőrök azonnal cselekedtek és betörték az autó ablakát, hogy kiszabadítsák az állatokat.

Az esetet bejelentő állampolgárok segítségével a kutyákat vízzel teli műanyag lavórban hűtötték le, amelynek köszönhetően nem sokkal később már önállóan is ittak a vízből és nem nagyon akarództak onnan távozni. A rendőrség köszönetet mondott a bejelentőknek és a segítségnyújtásért.

A gazda a rendőri intézkedés alá került, miután fél óra elteltével megjelent a helyszínen. A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, és az autó betört ablakában keletkezett kár a kutyák gazdáját terheli.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy gyermeket vagy állatot az autóban hagyni életveszélyes lehet, és hangsúlyozzák, hogy ha az autót bezárva találják, akkor azonnal beavatkoznak, függetlenül attól, hogy működik-e a járműben a klíma. Nyomatékosan kérik a járművezetőket, hogy ne hagyjanak gyereket vagy állatot a zárt autóban, és aki ilyet észlel, hívja a 112-es segélyhívót, a hatóságok azonnal intézkedni fognak.