A Lidl és az Avokado.com közötti együttműködés hiánya

A Lidl nem áll szándékában együttműködni az Avokado.com-mal, amely elkezdte árulni a német élelmiszerkereskedelmi lánc termékeit, anélkül, hogy közöttük partnerségi kapcsolat lenne. A Lidl jogi képviselője, dr. Kaibinger Tamás hangsúlyozta, hogy a Lidl nem kereste meg az Avokadót együttműködés céljából, és nem is kíván részt venni a platformos értékesítésben.

Az Avokado.com egy bevásárló szolgáltatást nyújtó platform, amely többek között a Lidl termékeit is kínálja, de a Lidl szerint ez a gyakorlat megtévesztő lehet a fogyasztók számára és jogsértő is, mivel az eredeti ÁSZF-ben úgy tűnt, mintha a Lidl lenne a partner, aki értékesíti a termékeket.

A Lidl jogi képviselője szerint az Avokadónak módosítania kell az ÁSZF-jét és biztosítania kell a fogyasztók megfelelő tájékoztatását. A Lidl hivatalos jogi levélben szólította fel az Avokadót, hogy állítsák le a Lidl-termékek értékesítését, amíg az ÁSZF és a fogyasztói tájékoztatás nem kerül rendbe. Az Avokado.com azonban nem függesztette fel a Lidl-termékek értékesítését.

A Pénzcentrum cikke szerint az Avokado.com-on történő vásárlás során a minimum vásárlási összeg 12 ezer forint, az első kiszállítás ingyenes, és a szolgáltatás többek között Budapest több kerületében és környékén érhető el. A második vásárlástól kezdve a kiszállítás díja 1290 forint, ha egy boltból vásárolunk, és további kedvezményeket is kaphatunk, ha több boltból rendelünk.

Az Avokado.com csütörtökön frissítette az ÁSZF-jét, amelyben módosították a platform fogalmát, de hogy ez a változás jogilag megfelelő-e, azt további vizsgálatok dönthetik el.